2018-07-29 12:14:43• hírek • MTI

Tovább folytatják a kutatást a görög tűzvész helyszínén

Tovább folytatják a búvárok a kutatást azokon a partszakoszokon, amelyeken tűz pusztított. Most a sekélyebb vizeket és a partszakaszt is átkutatják.

Az eltűntek által hátrahagyott személyes tárgyakat keresnek, amelyek segítségükre lehetnének a beazonosításban. Közben egy szülői pár egy szívszorító levelet hagyott azon a partszakaszon, ahol a féléves csecsemőjüket holtan találták – közölte az M1 Híradója.


A búvárok tovább kutatnak a tengerben. A mélyebb vizek után most a partmenti szakaszokat vizsgálják át. Azt remélik, hogy a még mindig eltűntként nyilvántartott, több tucat emberre utaló személyes tárgyakat találnak.


A parti őrség által meghatározott területeket, a Rafinától északra eső részeket kutatják át. Sok a szikla és a barlang, nem csak a víz alatt, de a parton is. Van rá esély, hogy találnak valamit – fogalmazott a Vörös Kereszt egyik életmentője.


Sokan azonban el sem érték a tengert. Matiban a nyaralókat ugyanis közvetlenül a meredek partra építették, így a szűk utcák és zsákutcák csapdába ejtették a helyismerettel nem rendelkező turistákat. A házak nagyrésze ráadásul engedély nélkül épült.


Alekszisz Ciprasz görög kormányfő már pénteken bejelentette, hogy nemzeti tervet kell készíteni az ilyen gyakorlat ellen.


A tűzvészben legalább 87 ember halt meg, és 500 ház megsemmisült, további kétezer pedig megrongálódott. Ezek közül többszázat le kell majd rombolni, mert teljesen lakhatatlanná váltak. A hatóságok szerint a tüzet valószínűleg gyújtogatás okozta.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: